+30 2541 20 00 20  Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30 info@ioniki.net

hideimage

Φωτορεαλισμός αποκαλείται η τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων ή άλλων σχεδιαστικών αντικειμένων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, με πιστή αναπαράσταση των υλικών, των χρωμάτων και του φωτισμού.

Οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού (interior – exterior design), είναι πλέον απαραίτητες στη σημερινή εποχή, καθώς διευκολύνουν το μελετητή να κατανοήσει και να βελτιώσει το έργο του, παρέχουν τη δυνατότητα ελέγχου των χρωμάτων, των υλικών και της αισθητικής του έργου και διευκολύνουν την αντίληψη της κατασκευής όπως πραγματικά θα είναι.

Παράγοντες φωτορεαλιστικής απεικόνισης

Στην ΙΩΝΙΚΗ όταν κάνουμε φωτορεαλιστικά σχέδια σκεφτόμαστε:

  • τις πραγματικές ανάγκες απεικόνισης του έργου
  • την ανάγκη οπτικής αίσθησης για κάτι που δεν υπάρχει ακόμα
  • τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στο έργο

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα έργα και να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις σε κρίσιμους χρόνους.

Στοιχεία φωτορεαλισμού

Με το φωτορεαλισμό μπορείτε να δείτε το σχέδιο σε τρισδιάστατη μορφή σε μεγάλη ανάλυση, εμπλουτισμένο με στοιχεία φωτισμού, τα οποία προκύπτουν από τον περιβάλλοντα χώρο, όπως ο ήλιος, ο ηλεκτρικός φωτισμός, οι αντανακλάσεις και ο φωτισμός της ατμόσφαιρας. Απεικονίζονται επίσης, οι σκιάσεις που προκύπτουν από το φωτισμό, καθώς και το στυλ (υφή) κάθε επιφάνειας. Η πιο σημαντική όμως δυνατότητα είναι ότι σας επιτρέπει να κινηθείτε μέσα στο χώρο και να δείτε σε ρεαλιστική απεικόνιση ακόμα και τη μικρότερη λεπτομέρεια του σχεδίου.

Στην ΙΩΝΙΚΗ, αντιλαμβανόμαστε το φωτορεαλισμό ως τη γέφυρα που ενώνει τα αρχιτεκτονικά μας σχέδια με την πραγματικότητα. Θέλουμε να αποδώσουμε την αίσθηση του να βρίσκεσαι μέσα στο έργο πριν ακόμα ξεκινήσεις να το κατασκευάζεις.