+30 2541 20 00 20  Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30 info@ioniki.net

hideimage

Ενίσχυση έως 80% για επενδυτικά σχέδια καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Φεβρουάριος 28 2020

Ενίσχυση έως 80% για επενδυτικά σχέδια καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Ενίσχυση έως 80% για επενδυτικά σχέδια καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το νέο Πρόγραμμα για επενδυτικά σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Υποβολή αιτήσεων: από 05/03/2020 (και ώρα 13:00) έως 23/06/2020 (και ώρα 15:00).

1. Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, στους κλάδους της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3),στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020».

2. Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Θα επιδοτηθούν Επενδυτικά Σχέδια από  €50.000 έως  €250.000 που αφορούν:

- Καινοτομία

- Εφαρμοσμένη ή βιομηχανική έρευνα

- Πειραματική ανάπτυξη

Επιδότηση έως  80% (ανά ενότητα εργασίας και μέγεθος επιχείρησης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών). Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά:

pinakas kainotomias erevnas anaptiksis

3. Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της Δράσης είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα (τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ’ κατηγορίας), οι οποίες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης έχουν κλεισμένες τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τη νομική μορφή: ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, του ιδιωτικού τομέα, ατομικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011 [ΚΟΙΝΣΕΠ], και δύνανται να υποβάλουν έως ένα επενδυτικό σχέδιο ανά Α.Φ.Μ.

Θα επιδοτηθούν Επενδυτικά Σχέδια που αφορούν:

- Καινοτομία,

- Εφαρμοσμένη ή βιομηχανική έρευνα,

- Πειραματική ανάπτυξη,

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν από επιχειρήσεις που να εμπίπτουν σε Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), ή να τεκμηριώνεται η συνεισφορά των προτάσεων στις αλυσίδες αξίας στους κλάδους της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), και συγκεκριμένα στους τομείς:

- Αγροδιατροφικό,

- Τουρισμού – Πολιτισμού,

- Υλικών (πλαστικών-ελαστικών, μη μεταλλικών ορυκτών) και Καινοτόμων Υλικών,

- Χημικών, Φαρμάκων και Υγείας,

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υβριδικών Τεχνολογιών,

- Ηλεκτρονικού / Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού,

- Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

4. Επιδοτούμενες Δαπάνες

Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος παρουσιάζονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα

pinakas kainotomias erevnas anaptiksis2

5. Ιδία Συμμετοχή

Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής (όπου απαιτείται), ο δυνητικός δικαιούχος της ενίσχυσης μπορεί να χρησιμοποιήσει ιδίους πόρους (ίδια συμμετοχή) ή/και δάνειο. Η ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης (επιχείρηση) αποδεικνύεται με την εξόφληση των παραστατικών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα πρόσκληση.

Δεν απαιτείται αποδεικτό ιδιωτικής συμμετοχής για την υπαγωγή της πρότασης επένδυσης. Παρ’όλα αυτά ιδιωτική συμμετοχή της επιχείρησης στο επενδυτικό σχέδιο δεν υπερβαίνει ανά έτος το 50% του μέσου όρου των κύκλων εργασιών της για τα τρία (3) τελευταία χρόνια.

6. Χρόνος Υλοποίησης Επενδυτικών Σχεδίων

Η μέγιστη χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων, είναι 24 μήνες.

Ως ημερομηνία έναρξης κάθε έργου λαμβάνεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης/Χρηματοδότησης των έργων. Υπάρχει η δυνατότητα δωδεκάμηνης (12) παράτασης της διάρκειας υλοποίησης του έργου, μετά από αξιολόγηση τεκμηριωμένου αιτήματος.

7. Προϋπολογισμός

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση πράξεων συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης €6.000.000.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο 2541 20 00 20 ή στείλτε μας e-mail  στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..