+30 2541 20 00 20  Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30 [email protected]

hideimage

Ενίσχυση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων (Αναμένεται)
Ιούλιος 11 2019

Ενίσχυση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων (Αναμένεται)

Προδημοσίευση που αφορά την Πρόσκληση του Προγράμματος "Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων"

Η Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης  Αποβλήτων»  έχει ως κύριο στόχο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων, προκειμένου τα απόβλητα ύστερα από επεξεργασία να μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες, υλικά ή ουσίες με σκοπό να εξυπηρετήσουν και πάλι είτε την αρχική τους χρήση είτε άλλες χρήσεις.

ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Οι υφιστάμενες , νέες και οι υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ως εξής:

Υφιστάμενες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (Β΄ κατηγορίας) ή διπλογραφικά βιβλία (ΓΆ κατηγορίας), οι οποίες μέχρι 31/12/2018 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις

Νέες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (Β΄ κατηγορίας) ή διπλογραφικά βιβλία (ΓΆ κατηγορίας), οι οποίες δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία και έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας Δράσης

Υπό σύσταση επιχειρήσεις.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 

Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ – ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιλέξιμος επιχορηγούμενος π/υ) από 200.000 έως 5.000.000 για διάστημα μέχρι τριάντα (30) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την καταληκτική ημερομηνία επιλεξιμότητας της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Υπογραμμίζεται, ότι:

Η έναρξη εργασιών του επενδυτικού σχεδίου, πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της αίτησης για το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου. Η Έναρξη Εργασιών ορίζεται στον Κανονισμό (ΕΕ)651/2014 (βλέπε ορισμό του όρου στον Πίνακα Επεξήγησης Γενικών όρων και συντμήσεων),

Θα ενισχυθούν δαπάνες που αφορούν σε αρχική επένδυση όπως αυτή ορίζεται στον Κανονισμό(ΕΕ)651/2014, (βλέπε ορισμό του όρου στον Πίνακα Επεξήγησης Γενικών όρων και συντμήσεων).

Ο προϋπολογισμός της παρούσας Δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 40.000.000 (Δημόσια Δαπάνη) και κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας ως εξής:

h2

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε  30 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου. Η έναρξη υποβολής προτάσεων θα οριστεί με τη δημοσίευση του προγράμματος.

Θέλετε να μάθετε πρώτοι την έναρξη υποβολής των προτάσεων; Καλέστε μας στο 2541 20 00 20 και εκδηλώστε ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ή στείλτε μας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..